Stadsbestuur stimuleert straatgeveltuintjes

Redactie KW

Op de bloemenmarkt van zaterdag 9 mei stelt het stadsbestuur samen met de mensen van het Koninklijk Werk der Volkstuinen de brochure ‘Groene en kleurrijke gevels’ voor.

De brochure informeert de bewoners precies over de mogelijkheden om zelf een persoonlijke bijdrage te leveren tot een fleurige en natuurvriendelijke woonomgeving. Achtereenvolgens worden de aanleg van een straatgeveltuintje, de plaatsing van bloem- en plantenbakken en het ophangen van bloemkorven besproken. De brochure zal na de bloemenmarkt ook aan het onthaal op het stadhuis.

Menen heeft een aantal gekende en minder gekende groene hoekjes en parken, die met de nodige zorg onderhouden worden. De aanleg van buurtparkjes en de bloembakken verspreid over de centrumstraten, zijn antwoorden die het stadsbestuur wil bieden op de vraag naar meer groen in de stad. Niet alle plaatsen komen echter voor beplanting met straatbomen in aanmerking. Smalle straten, verlichtingspalen, nutsleidingen en autoverkeer hinderen vaak de goede ontwikkeling van straatbomen. Dit betekent echter niet dat deze plaatsen verstoken moeten blijven van alle groen. Dat weerhoudt de Menenaar met groene vingers niet om zelf de handen uit de mouwen te steken en de gevel, straat en buurt met groen en bloemen op te fleuren. (JPT)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode De Leie) van 8 mei 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier