Stadsbestuur op zoek naar concessiehouder voor aangekocht pand De Kingston

Redactie KW

Het stadsbestuur zoekt een concessiehouder voor de uitbating van de horecazaak De Kingston, nadat het pand pas eind 2007 werd aangekocht. Dat raakte bekend op de gemeenteraad van afgelopen maandag.

Voor de ontwikkeling van een nieuw stadhuis kocht het stadsbestuur eind 2007 café De Kingston (Zuidstraat 7) aan. Na een tussentijdse studie, waaruit bleek dat de ontwikkeling van een nieuw stadhuis de budgettaire draagkracht van het stadsbestuur in grote mate overstijgt, verdwijnt het dossier weer in het vriesvak. „Er wordt tussentijds uitgekeken naar een overgangsbestemming : het stadsbestuur zoekt voor de duur van negen jaar een concessiehouder, die het café weer zouden kunnen openen.”

Landry Verbeke (Open VLD) was niet mals. „Eerst een pand kopen, daarna een café laten uitbaten, is misschien inventief, maar geen goed idee. Het doet ons denken aan het dossier van de Nationale Bank. Zou De Kingston niet beter geschikt zijn om een infopunt voor stadsvernieuwing in onder te brengen ? Men handelt te vlug en denkt pas daarna na. Denk aan Jozef Cardijn : zien, oordelen en handelen. In die volgorde.”

Financieschepen Carl De Keukelaere (CD&V) : „De opbrengsten uit deze concessie zullen de begroting niet fel verbeteren. Of we niet te veel betaalden ? Of de aankoop niet te vroeg was ? Anders had een andere partij het pand gekocht. Het was toen een opportuniteit en we hebben als goede huisvader gehandeld.” (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier