Stadsbestuur maakt ruzie over de bouw van seniorenflats

Redactie KW

Het zit er bovenarms op tussen de coalitiepartners van het stadsbestuur in Menen. De SP.a/Vlaams Progressieven van burgemeester Bossuyt wil geen serviceflats aan de rand van een park, terwijl de CD&V dat wel wil. De stad tekende hoger beroep aan tegen de vergunning van de provincie maar volgens de CD&V is die beslissing nooit gevallen in het schepencollege.

De eendracht in de coalitie in Menen is ver zoek. Vorige week verliet de CD&V het schepencollege, en vandaag is die vergadering zelfs niet eens doorgegaan. De ruzie draait rond de bouw van seniorenflats van het RVT Ter Walle, waar nu garages staan. Kan niet, zegt de SP.a/Vlaams Progressieven van burgemeester Bossuyt, want te dicht bij het park.

De stad heeft beroep aangetekend tegen de vergunning van de flats, die de provincie gaf, maar volgens de CD&V is die beslissing nooit zo genomen in het schepencollege.

De burgemeester roept nu op tot bezinning en de CD&V beraadt zich vanavond over de situatie. Beide partijen moeten Menen nog vier jaar samen besturen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier