Stadsbestuur Kortrijk organiseert solidariteitsactie voor de Filipijnen

Redactie KW

De stad en het OCMW van Kortrijk storten 6.500 euro voor de slachtoffers van de tyfoon in de Filipijnen.

Hiermee getuigen ze vanuit de stedenband met Cebu City hun solidariteit met alle landgenoten. Daarnaast coördineert de stad Kortrijk acties van inwoners, in overleg met de Filipijnse gemeenschap en de Noord-Zuidraad van Kortrijk.

Kortrijk heeft een stedenband met Cebu City, de gelijknamige hoofdstad van de provincie uit de Filipijnen. Cebu City kent vooral materiële schade aan gebouwen, woningen en bomen. Maar het Noorden van de provincie Cebu alsook andere provincies werden zwaar getroffen door de tyfoon Haiyan. Uit solidariteit met de landgenoten roept Cebu City op om zoveel mogelijk steun te organiseren. Zo schreef raadslid Alvin Dizon de stad op zaterdag 9 november aan met een oproep om middelen vrij te maken.

Inzamelingsacties

Naast de inspanningen van de stad, zijn de lokale Filipijnse gemeenschap en Noord-Zuidraad zich aan het organiseren voor inzamelingsacties. Zo zal er op 30 november een benefietactie plaatsvinden: Haiyan 2013. De stad Kortrijk neemt de taak op zich om acties de coördineren en voorziet ondersteuning op logistiek en promotioneel vlak. Daartoe is er op dinsdagavond 12 november overleg met de Noord-Zuidraad.

Het stadsbestuur roept de inwoners van Kortrijk op om ook een bijdrage te leveren. Wie een actie wilt opzetten, neemt contact op met Stijn Van Dierdonck, de Noord-Zuidambtenaar (056 27 72 80 – stijn.vandierdonck@kortrijk.be).

Wie nu al een financiële bijdrage wil overmaken, kan storten op het rekeningnummer van Rode Kruis Vlaanderen: 000-0000053-53. Wie meer info wilt over de benefietactie Haiyan 2013, neemt contact op met Marc Dumortier (0475/50 44 28).

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier