Stadsbestuur Izegem wil 3.000 nieuwe inwoners lokken

© Frank Meurisse
Redactie KW

Het stadsbestuur wil Izegem tegen 2016 zien aangroeien tot 30.000 inwoners. Nieuwe verkavelingen en woongelegenheden zijn een middel om jonge tweeverdieners naar Izegem te trekken”, zegt schepen Frank Duhamel.

Drieduizend extra inwoners zullen de stad ook financieel wat meer ruimte geven. “Veel meer voorzieningen hebben we immers niet nodig om die extra groep mensen te bedienen. Tegelijk zullen ze wel voor extra inkomsten zorgen, jaarlijks goed voor anderhalf miljoen euro.”

Betaalbaar

Om deze doelstelling te realiseren, is stad Izegem nu al keihard aan het werk. “Momenteel kregen al 1.039 toekomstige panden een vergunning: (sociale) appartementen en sociale woningen. Maar tegelijk willen we ook de belasting op leegstand verstrengen. Zo willen we eigenaars verplichten om hun gronden of leegstaande woningen op de markt aan te bieden. Wat dan weer goed is voor de gemiddelde woningprijs, want hoe meer aanbod, hoe makkelijker we aan de vraag kunnen voldoen. Zo maken we wonen in Izegem betaalbaar”, klinkt het bij schepen van Huisvesting Frank Duhamel.

(PV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier