Stadsbestuur heeft plannen met Gistelsesteenweg in Brugge

Redactie KW

Brugge maakt momenteel een ruimtelijk structuurplan op voor de Gistelsesteenweg en het aanpalend woongebied tot aan de spoorweg.

De plannen werden op een eerste inspraakvergadering aan de bewoners voorgesteld. Het gaat onder meer om meer openbaar groen, nieuwe woningen en een netwerk van verbindingen voor zwakke weggebruikers. “Het is niet meteen een kant-en-klaar plan dat voorligt”, zegt schepen van ruimtelijke ordening Franky Demon. “We gaan hier luisteren naar de bevolking en er zoveel mogelijk voor een draagvlak creëren”.

Geluidsschermen

De bewoners maakten zich vooral zorgen over de verkeersoverlast, geluidsschermen en de ontbrekende schakel in het fietspad. “Het is een absolute must dat de geluidsschermen op Sint-Andries langs de woonwijken en scholen doorgetrokken worden”, zegt buurtbewoner Andries Neirynck. De bewoners willen ook een fietstunnel onder of brug over de Expresweg. En dan is er nog de Gistelsesteenweg zelf, want die is op piekmomenten ondoenbaar voor voetgangers die er willen oversteken. Schepen Demon : ” Het is zo dat wij reeds enkele jaren aandringen bij de Vlaamse overheid die de weg in handen heeft, om de Gistelsesteenweg wat rustiger te maken.

(S.S./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier