Stadsbestuur gaat met thesauriebewijzen op zoek naar alternatieve financiering

03/02/09 om 15:18 - Bijgewerkt om 15:18

Bron: Kw

Een ietwat ongewoon punt op de agenda van de gemeenteraad afgelopen maandag was de goedkeuring van het principe om zelf thesauriebewijzen te gaan uitschrijven ter financiering van de buitengewone dienst van het stadsbudget 2009, meerbepaald de 15 miljoen euro die nodig is voor de bouw van het nieuwe jeugd- en cultuurcentrum aan het station.

Financieschepen Frans Lignel (CD&V) gaf toelichting: „Door de financiële crisis vertrouwen de banken elkaar niet meer en wordt het, zelfs voor ons, heel moeilijk om nog grote bedragen op te halen. Dit leidt tot een abnormaal hoge rentestand voor het lange-termijnkrediet. Vandaar dat we grijpen naar deze vorm aan alternatieve financiering, die op korte termijn gebeurt en erin bestaat dat we rechtstreeks het geld betrekken van de beleggers, al ligt de organisatie van het gebeuren wel nog bij de bank. Die rekent daar echter maar een beperkte kost voor aan, zodat de hele operatie ons vele tienduizenden euro kan o...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!