Stadsbestuur en taxibedrijven geen voorstander van motortaxi’s in Brugge

Redactie KW

Motortaxi’s zijn niet meteen geschikt om het mobiliteitsprobleem van Brugge te helpen oplossen. Zowel de stad als de bestaande taxibedrijven zien er weinig heil in. In Brussel is een proefproject gestart met motortaxi’s, vooral gericht op zakenmensen. Als het aansluit, wordt het project uitgebreid naar andere steden.

Een rit met een motortaxi’s in Brussel kost om en bij de 20 euro, en gaat vooral een stuk sneller dan een gewone autotaxi. Zeker in de spitsuren. Maar in Brugge zien de taxichauffeurs dat niet meteen gebeuren. Eén vijfde van de klanten die hier een taxi nemen, zijn zakenmensen, de rest vooral toeristen. Niet meteen een markt met veel potentieel dus. En dan zijn er nog praktische bezwaren.

Golfkarretjes

De stad Brugge voert sinds lang een strict taxibeleid. Zo mogen er geen reclameboodschappen of letters op de voertuigen. Een project met fietstaxi’s ging ook snel ter ziele. In Brugge zitten ze dus niet meteen te wachten op een aanvraag van motortaxibedrijven. De stad kreeg onlangs wel de vraag van een verhuurder van golfkarretjes, iets waar de burgemeester eerst es goed over wil nadenken.

(M.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Stadsbestuur en taxibedrijven geen voorstander van motortaxi's in Brugge

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier