Stadsbestuur en Ipsoc-studenten reikten label ‘gezinsvriendelijke horecazaak’ uit

Redactie KW

Stad Kortrijk en negen Ipsoc studenten reikten het eerste label ‘gezinsvriendelijke horecazaak’ uit aan de Heeren van Groeninghe in de Groeningestraat 36. De stad neemt dit studenteninitiatief nu over om Kortrijk verder uit te bouwen als gezins- en kindvriendelijke winkelstad.

Het project ‘Gezinsvriendelijkheid in Kortrijk’ werd door de stad ingediend bij het Katho-departement Ipsoc. Negen laatstejaarsstudenten Orthopedagogie namen de uitdaging aan om het project als bachelorproef te realiseren. „Uit een bevraging van ouders in 2008 bleek Kortrijk niet goed te scoren op het vlak van gezinsvriendelijkheid”, zegt gezinsambtenaar Anne-Marie Heytens. „Voor de stad was dit een signaal om actie te ondernemen. We starten met de horecazaken in het centrum van de stad. Het is de bedoeling om het label ook uit te reiken aan horecazaken buiten het centrum en uit te breiden naar andere sectoren zoals winkels, apotheken of dokterspraktijken”.

John Deroo en Gwenda Verstraete zijn alvast heel blij met het label. „We vinden dit super en hadden dit totaal niet verwacht. Anderzijds doen we ook wel wat inspanningen op dit vlak. We hebben zelf drie kinderen van 5, 12 en 14 jaar oud en ontvangen het jonge volkje hier zoals we graag hebben dat onze kinderen behandeld worden. Kindvriendelijkheid zit vaak in kleine details. Zo krijgen de kinderen een zelfgemaakt puzzelboekje terwijl we de volwassenen de menukaart aanbieden. Als ze de raadsels en rebussen in het boekje oplossen, kunnen ze het inruilen voor een kleine verrassing. De gerechten voor de kinderen worden met zorg en verse producten bereid. Onze ligging vlakbij het Begijnhofpark is natuurlijk ook een grote troef. De studenten stopten ons heel wat nuttige tips toe, een aantal zullen we zeker gebruiken”, aldus Gwenda Verstraete. (VVK)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 19 juni 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier