Stadsbestuur dringt nog eens aan op doortrekking van de Zuiderring

Redactie KW

Het stadsbestuur van Tielt dringt bij minister van Mobiliteit Hilde Crevits nog eens aan op de doortrekking van de Zuiderring. Die moet ervoor zorgen dat het zware verkeer niet langer door het centrum van de stad moet. De plannen voor de Zuiderring bestaan al meer dan 50 jaar. Toch heeft de minister nog steeds geen geld vrijgemaakt voor de werken.

Ondanks de krokusvakantie is het druk in de centrumstraten van Tielt. Volgens bewoners en ook het stadsbestuur moet het centrum dringend ontlast worden van het opvallend zwaar verkeer. En dat kan alleen door de aanleg van de Zuiderring. Uit tellingen blijkt dat het hier in de spits heel druk en gevaarlijk is.

De voltallige gemeenteraad heeft bij de minister nog eens aangedrongen op de aanleg van de Ring. En ook werkgeversorganisatie VOKA wil al het mogelijke doen om de Zuiderring er te krijgen. Want bij de plannen voor bijkomende industrie in de streek wordt daarop gerekend.

Opvallend is dat de Zuiderring al was voorzien op de eerste plannen voor de aanleg van een ring rond Tielt in 1967. Toch heeft Minister Crevits de fondsen voor de ring geschrapt. Uit een studie zou blijken dat de andere kant van de ring, die 3 jaar geleden is aangelegd, minder bereden wordt dan voorzien.

Stadsbestuur dringt nog eens aan op doortrekking van de Zuiderring

Bekijk hier de reportage

(T.N./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier