Stadsbestuur Brugge denkt aan woonzorgcentrum op domein Koentges

© Benny Proot
Redactie KW

Er komt mogelijk een nieuw woonzorgcentrum op het domein Koentges in de Sint-Pietersmolenwijk, weet schepen van ruimtelijke ordening Franky Dumon.

Het domein Koentges is in handen van private eigenaars, dit in tegenstelling tot de rest van de gronden, die in het bezit zijn van Vivendo en de Brugse Huisvestingsmaatschappij. Voor de ontwikkeling van deze wijk werd in 2004 een masterplan opgemaakt en daaruit werd in 2009 een ruimtelijk uitvoeringsplan opgestart. Dat werd stilgelegd omwille van de waterproblematiek op de site. “De Brugse Huisvestingsmaatschappij en Vivendo hebben inmiddels een waterstudie laten opmaken waaruit blijkt dat een deel van de Sint-Pietersmolenwijk niet langer kan bebouwd worden”, vertelt de schepen.

Masterplan grondig herzien

“Dit betekent dat ik het masterplan grondig zal herzien. De groene assen binnen de wijk wil ik bijvoorbeeld sterk laten uitbreiden en, naast hun functie van ontsluiting voor fietsers en voetgangers, meteen een waterbufferende functie laten vervullen. Nu is het ideale moment om naast het element buffering, het masterplan ook op andere punten te gaan herzien. Het inplanten van een woonzorgcentrum op het domein Koentges is één van deze elementen. Een privaat woonzorgcentrum zal mee bijdragen aan de sociale mix op de site.”

Voor het te bouwen woonzorgcentrum denken de eigenaars van domein Koentges zowel aan kortverblijf, assistentiewoningen als het eigenlijke woonzorgcentrum zelf. De buurtbewoners krijgen dit masterplan nog voorgelegd.

(FJA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier