Stadsbestuur Blankenberge wil centrum revitaliseren

Redactie KW

Er komt een geïntegreerd actieplan voor het centrum van Blankenberge. Daarmee wil het stadsbestuur het centrum nieuw leven inblazen. Naast de reeds bestaande premies werden door het college een aantal bijkomende maatregelen uitgewerkt die een verdere ondersteuning van het stadscentrum mogelijk moeten maken.

In de eerste plaats voorziet Blankenberge een verdubbeling van de verwervingspremie. De startpremie wordt opgetrokken van 2.000 euro naar 4000 euro, waarmee het bestuur nog meer jonge gezinnen naar het centrum te wil trekken. Verder komt er ook een halvering van de belasting op bouwen en uitbreiden van meergezinswoningen. Dit is een vermindering van 750 euro naar 375 euro”. Daarnaast voorziet de stad een specifieke revitalisering van de Vanderstichelenstraat, Badersstraat en Smedestraat. Daar wordt de riolering en de bovenbouw aangepast. Door de sociale bouwmaatschappij Het Lindenhof zal er specifiek onderzocht worden om projecten op te starten in het centrumgebied.

Strategisch-commercieel plan

Het bestuur voorziet ten slotte een strategisch-commercieel plan voor het centrum van Blankenberge. Zowel vanuit de vraagzijde (bevolking, toeristen,…) als vanuit de aanbodzijde (detailhandel, leegstand, …) zal onderzocht worden welke concrete acties er dienen ontwikkeld te worden om het centrum op strategisch-commercieel vlak te profileren. Blankenberge gaat ook gesprekken voeren met “Flanders District of Creativity” om een city-marketingplan voor Blankenberge op te maken.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier