Stadsarbeider van de weg gemaaid na Izegem Koers

Redactie KW

Donderdagavond werd Marc Declercq, een bekende stadsarbeider van de stad Izegem, op de Centrumbrug van de weg gemaaid. De aanrijder pleegde vluchtmisdrijf.

Marc Declercq (59) was bezig met het wegnemen van enkele paaltjes die op de centrumbrug opgesteld stonden. Omstreeks 23.30 uur werd hij aangereden door een wagen en werd hij enkele meters weggeslingerd.

Marc hield een gescheurde pees in de schouder en een hersenschudding aan het voorval over en verblijft momenteel nog in de Sint-Jozefskliniek in Izegem.

Marc beseft dat hij veel geluk heeft gehad. “Voor hetzelfde geld was ik er niet meer”, zegt hij vanop zijn ziekenhuisbed. “Ik weet niks van het ongeval. Ik was paaltjes aan het wegnemen en daarna volgt één groot gat. Ik ben in het ziekenhuis weer ontwaakt. Hopelijk wordt de automobilist gevonden, zodat hij zijn verantwoordelijkheid kan opnemen. Vluchten doe je niet.”

De aanrijder pleegde vluchtmisdrijf. Getuigen hebben het over een blauwe Volkswagen Golf en antracietkleurige Opel Zafira.

De familie van Marc Declercq is op zoek naar bruikbare tips die hen kunnen helpen om de aanrijder te identificeren.

(PVH)

Tips zijn welkom op fredeclercq@gmail.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier