Stadion op Chartreuse: reacties zijn gemengd – update

Redactie KW

De beslissing van de Vlaamse regering om het nieuwe voetbalstadion in te planten op Chartreuse, op Brugs grondgebied, zorgt voorlopig voor gematigde reacties. De Brugse schepen Mercedes Van Volcem (Open VLD) is blij met een beslissing van de regering, ook haar collega uit Zedelgem is blij met ‘een eerste aanzet tot beslissin’.

“Ik heb afgelopen week hierover nog een parlementaire vraag gesteld, en ben blij met een beslissing hierover,” zegt Van Volcem. “Dirk De fauw wordt met Resoc een belangrijke speler in dit dossier.”

De regering heeft Resoc aangeduid, samen met de Participatimaatschappij Vlaanderen, om nog enkele zaken in het dossier uit te klaren, ondermeer de financiering.

Tom Maes van Open VLD Zedelgem zegt dan weer Zedelgem ‘genegeerd is’. “Het gemeentebestuur van Zedelgem was het er over alle partijgrenzen mee eens dat een stadion aan de Chartreuse indruist tegen de belangen van de inwoners van Loppem. Immers, een stadion dat op Brugs grondgebied gebouwd wordt, betekent dat we als gemeente geen enkele zeggenschap meer hebben inzake ontsluiting, parkeerbeleid, veiligheid.”

Schepen van Ruimtelijke Ordening Patrick Arnou van Zedelgem is “tevreden met een eerste aanzet van beslissing van de regering.” Aanvankelijk was ook de locatie in deelgemeente Loppem een mogelijke inplantintsplaats voor het stadion.

“We zijn overigens heel blij dat de regering ook met Zedelgem en Oostkamp wil praten, want het nieuwe stadion zal op die locatie nog altijd een zekere invloed hebben op de mobiliteit in onze gemeente.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier