Stadion Club Brugge: Gilbert De Neve projectcoördinator

Redactie KW

De Brugse burgemeester Patrick Moenaert heeft een stand van zaken gegeven over het nieuwe voetbalstadion. Met Gilbert De Neve werd een projectcoördinator aangesteld, die de timing en de financiëring van het project moet bekijken. Bovendien werd een nieuw conceptplan gemaakt voor het Bid-boek. Dat is de officiële kandidatuurstelling voor het wereldkampioenschap.

Het Nederlandse A&E architecten maakte een plan voor een nieuw stadion, conform de FIFA-eisen. Dat is niet het definitieve plan, maar een conceptplan, dat in het Holland-Belgium Bid-boek moest. Het is een multifunctioneel stadion van 44.000 zitjes, met twee ringen, met eigen ruimtes voor de beide Brugse ploegen.

Het stadiondossier gaat samen met de WK-kandidatuur. Daarover beslist de Fifa op 2 december. In die periode zou de Vlaamse Regering ook moeten beslissen over het Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Tot vandaag mochten bezwaarschriften worden ingediend. Dat deden zowel Zedelgem als Oostkamp.

Het Resoc onder leiding van Dirk De fauw moet nu bemiddelen tussen de drie gemeentes en de voetbalploegen. Hoeveel dit stadion moet kosten, en wanneer het zou gerealiseerd worden, dat is een vraag voor de nieuwe projectcoördinator Gilbert De Neve.

(jv)

Meer hierover in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00. Focus-WTV: nieuws van hier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier