Staden schaft premie voorhuwelijkssparen af

Redactie KW

Het voorstel om de gemeentelijke premie bij voorhuwelijkssparen af te schaffen stuitte op de Stadense gemeenteraadszitting van vorige donderdag op felle kritiek van de oppositiepartij Samen, maar werd toch aangenomen.

Koppels die trouwen krijgen in Staden van de gemeente een premie ter waarde van 20 % van het gespaarde bedrag. De CD&V-meerderheid stelt nu echter dat het voorhuwelijkssparen de jongste jaren sterk is afgebouwd door de mutualiteiten, terwijl ook het aantal huwelijken sterk gedaald is. Daarom werd voorgesteld de premie in te trekken. Oppositieraadslid Willy Hoorelbeke (Samen) zei er niet mee akkoord te kunnen gaan dat de premie wordt afgeschaft omdat de CM het voorhuwelijkssparen stopzet. Volgens Hoorelbeke doen de overige mutualiteiten wel nog aan voorhuwelijkssparen. De CD&V-meerderheid en de Open Vld-oppositie stemden voor de intrekking, Samen stemde tegen. (BCH)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (De weekbode editie Roeselare) van vrijdag 3 februari 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier