Stad zoekt overnemer voor stedelijk volwassenenonderwijs

Redactie KW

De stad kiest er immers voor om niet langer volwassenenonderwijs aan te bieden en dus wordt er een overnemer gezocht voor het Stedelijk CVO uit de Kokelaarstraat.

Het Stedelijk CVO bestaat dit jaar 55 jaar, als stedelijk volwassenenonderwijs in Roeselare. De school telt 1.254 leerlingen en stelt een kleine twintig mensen te werk. Vijftien fulltime leerkrachten, twee directieleden en drie mensen in het secretariaat. „Wij gingen binnen vijf jaar een groot feest geven, maar dat zal er dus vermoedelijk niet van komen”, zegt directrice Gudrun Vanheule.

De stad kiest er immers voor om niet langer volwassenenonderwijs aan te bieden en is op zoek naar een overnemer. Een overnemer, geen koper. Want de stad krijgt geen centen voor de school, stelt burgemeester en onderwijsschepen Luc Martens, ook al krijgt die nieuwe inrichtende macht dan een instituut met een geschiedenis en een pak leerlingen ‘cadeau’.

„Het is geen materiële overdracht”, legt Luc Martens uit. Wel een overdracht die komt vanuit de keuze van de stad om die vorm van onderwijs niet meer zelf aan te bieden. Dat vraagt om wat uitleg, na meer dan vijftig jaar. „Het is inderdaad vijftig jaar zo geweest en de school heeft haar eigen geschiedenis gehad”, zegt de burgemeester. „ Het is onze overtuiging dat er meer overlevingskansen zijn in een bredere context. Het decreet van de minister had trouwens ook een dergelijke schaalvergroting voor de cvo’s voor ogen.”

Toch is de directie van het Stedelijk CVO niet blij. „We betreuren dit”, zegt Gudrun. „Het is een heel spijtige zaak.”

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 13 november 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier