Stad wil oude toneelzaal in ere herstellen

Redactie KW

Het stadsbestuur van Mesen heeft plannen om de oude toneelzaal op de tweede verdieping van het stadshuis, die al vele decennia lang niet meer gebruikt wordt, in ere te herstellen.

In de grote zaal op de zolder van het stadhuis vonden in de jaren na de tweede wereldoorlog regelmatig toneelopvieringen plaats, maar tegenwoordig fungeert ze als archiefruimte voor het stadhuis. „De beslissing moet nog door de gemeenteraad genomen worden, maar alles wijst erop dat we er inderdaad zullen voor opteren om het stadhuis naar het Adelahuis over te brengen. Deze operatie zou tegen medio 2010 kunnen voltrokken worden”, aldus burgemeester Sandy Evrard (MLM).

Verhuizing stadsbibliotheek

In 2011 zou dan de stadsbibliotheek, nu nog in de Korte Mooiestraat, kunnen worden overgebracht naar de benedenverdipeing van het huidige stadhuis, waar ze dubbel zoveel ruimte zou krijgen, met een grote lees- en computerzaal. De huidige centrale trap zou worden afgebroken en het gebouw krijgt een lift. Op de eerste verdieping komt dan het bezoekerscentrum, waarin ook het geschiedkundig museum en het oude brandweerarsenaal zouden kunnen worden in geïntegreerd.

Op de zolderverdieping zou dan dus een zaal met een podium worden ingericht, geschikt voor voordrachten allerhande. „En wie weet wordt er dan in die zaal ook niet opnieuw toneel gespeeld”, aldus nog burgemeester Evrard, die wel zal waken over het kostenplaatje van dit alles. (JRE)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 28 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier