Stad wil deel van kosten grasmat Jan Breydel dragen

Redactie KW

Het stadsbestuur van Brugge is bereid om een deel van de nieuwe grasmat van het Jan Breydelstadion te betalen.

Dat is vrijdagmorgen beslist in het schepencollege. De twee voetbalverenigingen, Club en Cercle Brugge, hadden daarvoor een gezamenlijke aanvraag ingediend bij het stadsbestuur.

De aanleg van de verwarmde grasmat zal zo’n 600.000 euro kosten, de stad is bereid om zowat de helft van de kosten op zich te nemen, met een maximum van 300.000 euro.

De grasmat van het Jan Breydelstadion zal in de zomer van 2010 worden heraangelegd, met vloerverwarming dus. Zo kan er ook tijdens vorstperiodes zonder problemen worden gespeeld. Dat is een verplichting die alle eersteklasse-voetbalploegen krijgen opgelegd.

Voor de overige kosten aan het Jan Breydelstadion, nu en in de toekomst, is nog geen overeenkomst. Vast staat dat Cercle, maar ook Club Brugge, er de komende vijf of zes jaar zeker nog hun vaste stek hebben, zolang er geen eventueel nieuw stadion komt voor Club Brugge. Het stadsbestuur van Brugge heeft altijd laten weten dat er geen extra geld is voorzien voor een nieuw stadion, noch voor grote werken aan het Jan Breydel.

– Meer hierover, vanavond in ons nieuws. –

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier