Stad wil circuit voor telegeleide auto’s minder open zien

Redactie KW

Er is welles-nietes spelletje aan de gang tussen de stad Roeselare en het racecircuit voor telegeleide wagentjes in de Leopold III-laan. Volgens de club kunnen de leden onbeperkt met hun autootjes op het circuit rijden. Maar de stad is het daar niet mee eens en wil strengere uurregelingen, om de overlast voor de buurtbewoners te beperken.

Alleen op zaterdag

De discussie over het circuit voor telegeleide wagentjes in Roeselare sleept al jaren aan. Vier jaar geleden moest de club omwille van de geluidsoverlast al eens verhuizen van de Kleine Kalkenstraat naar een terrein langs de Leopold III-laan. Maar ook hier wil de stad het racen aan banden leggen. De leden zouden hun hobby alleen nog vier uren op zaterdag kunnen beoefenen, en één keer per maand zou er op zondag een wedstrijd kunnen plaatsvinden. Maar dat ziet de club niet zitten.

Uniek in West-Vlaanderen

De racingclub van Roeselare telt vijftig leden en is in West-Vlaanderen de enige club met een ciruit voor telegeleide wagens. Verschillende leden, maar ook toeschouwers kregen al een boete van 60 euro, na klachten van omwonenden. Intussen lopen ook enkele gerechtelijke procedures waarbij de ene keer de club, dan weer de stad in het gelijk wordt gesteld. De club trok vorig jaar zelfs naar de raad van State, maar een uitspraak ten gronde is er nog altijd niet.

Volgende maand zit het bestuur van de club opnieuw samen met de stad Roeselare.

(LD/BS)

Meer hierover in het nieuws op WTV vanaf 18u00. Focus-WTV: nieuws van hier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier