Stad Waregem onderzoekt regionale groepsaankoop voertuigen

Redactie KW

Het stadsbestuur van Waregem laat onderzoeken of het mogelijk is om de aankoop van stedelijke voertuigen te bundelen met die van andere gemeenten in de regio. Daardoor zou de stad wellicht een aanzienlijke korting kunnen krijgen op de aankoopprijs.

Het was het sp.a gemeenteraadslid Mario Verhellen die tijdens de gemeenteraadszitting met het voorstel op de proppen kwam. Dat deed hij omdat het Waregems stadsbestuur de intentie heeft om de komende weken voertuigen aan te kopen voor de technische, groen- en sportdienst. Het gaat om een investering van165.000 euro.

Centen besparen

“Onze stad koopt elk jaar diverse nieuwe voertuigen aan ter vervanging van oudere voertuigen of ter uitbreiding van de stedelijke voertuigenvloot. Niet enkel onze stad doet dit ook Anzegem, Deerlijk, Zulte, Avelgem, Wielsbeke kopen regelmatig nieuwe voertuigen aan”, zegt Verhelle. “Met de gedachte dat elke overheid verplicht is om zorgvuldig om te gaan met z’n centen en hierbij creatief moet durven denken- wil ik hier een pleidooi houden om te onderzoeken of een samen-aankoop van voertuigen met gemeenten uit onze regio mogelijk is”, vervolgt hij.

Op die manier zouden de gemeenten en steden wellicht een redelijke korting krijgen en kan het vrijgekomen geld besteed worden aan andere zaken. Het stadsbestuur verklaarde dat men de stedelijke diensten de opdracht zou geven om het voorstel van naderbij te onderzoeken.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier