Stad Tielt koopt huis in Kanegem en verkoopt eigendom in Holdestraat

Redactie KW

De stad Tielt wordt binnenkort eigenaar van het huis gelegen aan de Sint-Bavostraat 4 in Kanegem. Tielt beschikt daarmee over een huizenrij, zodat in de toekomst kan geïnvesteerd worden in een nieuw ontmoetingscentrum voor de deelgemeente. In ruil verkoopt de stad Tielt een oud pand in de Holdestraat.

“Ik heb eigenlijk geen idee waarom de stad dat huis in de Holdestraat ooit heeft aangekocht”, zegt burgemeester Els De Rammelaere. “Er is niets meer mee aan te vangen. Het is bouwvallig en moet eigenlijk volledig gerenoveerd of zelfs afgebroken worden. De stad heeft er tot nog toe niets mee gedaan, behalve dan verhuren aan particulieren. Nu zetten we het in de etalage voor minstens 110.000 euro.”

Het moet voor een stuk het nieuwe eigendom in Kanegem vergoeden. Het huis aan de Sint-Bavostraat 4 kost de stad 185.000 euro. “Het was een kans die we niet mochten laten liggen. Het huisje kwam vrij en dankzij de aankoop beschikken we nu met de parochiezaal en het appartement op nummer 2 over een rij huizen. Ideaal voor als we ooit een nieuw ontmoetingscentrum willen bouwen in de deelgemeente. Al is dat voorlopig niet aan de orde, zo’n investering kunnen we niet aan. We zullen daarom voorlopig het huis op nummer 4 verhuizen, net zoals we met de appartementen op nummer 2 doen.”

(RDC)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier