Stad telt bijzonder weinig onbewoonbaar verklaarde woningen

Redactie KW

Brugge telt bijna geen verwaarloosde panden. De lijst van onbewoonbaar verklaarde en ongeschikt verklaarde woningen is bijzonder kort. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a)

In heel Vlaanderen zijn er 8.727 onbewoonbare huizen. 36 % daarvan ligt in de provincie Antwerpen, 22% in Oost-Vlaanderen en dan volgt onze provincie met en 17 %. Vlaams-Brabant en Limburg scoren nog beter. De cijfers gaan over de jaren 2008-2009-2010. Brugge kent maar 4 panden op de lijst van de onbewoonbaar verklaarde woningen en 15 op de lijst van de ongeschikt verklaarde woningen. “Dat is uitzonderlijk weinig op een woningenbestaand van 51. 881 woningen,” zegt schepen van ruimtelijke ordening en wonen Mercedes Van Volcem (Open VLD).

Fier

“Brugge is de derde stad van Vlaanderen, maar een vreemde eend in de bijt. Brugge scoort zeer goed als het over de kwaliteit van haar woningen gaat. Dat is iets waar we met de stad fier mogen op zijn,” zegt Van Volcem. “Brugge zet naast het creëren van betaalbaar wonen ook in op kwaliteit.”

Brugge geeft onder meer verbeteringspremies en premies voor het inrichten van studentenkamers en woongelegenheden boven winkels.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier