Stad plant 45 miljoen investeringen in 2011

Redactie KW

Brugge plant volgend jaar pakweg 45 miljoen euro investeringen. Deelgemeente Assebroek krijgt een nieuw administratief centrum, men start met de bouw van het nieuwe politiekantoor aan het Entrepot en in het centrum komen er nieuwe paviljoenen op het Zand. Dat blijkt uit de begroting voor volgend jaar.

De personeelskosten nemen ook een grote hap uit het budget. Voor de stad werken bijna 1.900 mensen en daar gaat bijna 100 miljoen euro naar toe. De stad geeft ook een pak geld aan het OCMW (22 miljoen) en aan de politie (21 miljoen).

Overschot

De stad heeft in totaal een budget van om en bij de 250 miljoen euro. Om de begroting in evenwicht te houden worden een aantal panden verkocht. Ondermeer de pastorie van Zwankendamme en het huis Sebrechts in de Beenhouwersstraat.

De burgemeester en zijn schepen voor financiën Boudewijn Laloo zijn tevreden dat ze een begroting in evenwicht kunnen voorleggen en dat ze nog wat overschot hebben, allicht zo’n 50 miljoen euro. Dat betekent meteen dat de belastingen niet zullen verhogen.

(ND/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier