Stad plaatst camerabewaking in stadskern

Redactie KW

De gemeenteraad heeft vrijdagavond de plaatsing van twintig camera’s in het stadscentrum goedgekeurd. In de badstad wordt al twee jaar gediscussieerd over de plaatsing van bewakingscamera’s. Vooral na gevallen van zinloos geweld werden telkens camera’s gevraagd. Oostende zal er nu 413.000 euro in investeren.

Tijdens het uitvoerige debat over de plaatsing van de twintig camera’s was enkel Groen! tegen. “We geloven meer in wijkpatrouilles en preventie, welzijnszorg en de strijd tegen kansarmoede”, aldus Wouter De Vriendt van deze partij. Bart Tommelein (Open Vld) zei dat hij “een koele minnaar van camera’s en privédetectives” was. “Maar ik besef wel dat er een onveiligheidsgevoel is en daarom keur ik de plaatsing goed.”

Burgemeester Jean Vandecasteele (sp.a) wees erop dat er strikte voorwaarden zijn voor gebruik van de beelden. “De plaatsing heeft zo lang op zich laten wachten omdat er geen wettelijk kader was voor het gebruik.” Hij verwacht dat de camera’s nog voor de zomer operationeel zijn. (BEL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier