Stad pakt uit met groots stadsfestival Brugge Centraal

Redactie KW

In het najaar pakt Brugge uit met het stadsfestival Brugge Centraal dat kunst en cultuur uit centraal Europa in de kijker zet. Vandaag werd het programma voorgesteld. Er is de klassieke tentoonstelling Van Eyck tot Dürer en ook hedendaagse kunst komt aan bod. Curator hier is niemand minder dan Luc Tuymans. Brugge Centraal presenteert verder ook dans en muziek uit centraal Europa. De stad hoopt dat er heel wat interesse is voor Brugge Centraal, ook in het buitenland, en start met een grote internationale campagne.

Brugse cultuurhuizen

Ook de Brugse cultuurhuizen springen op de kar van Brugge Centraal. Het Concertgebouw bijvoorbeeld haalt tijdens het openingsweekend Goran Bregovic naar Brugge, bekend van zijn muziek voor de films van Emir Kusturica. En ook het dansfestival December Dance en het jazzfestival staan in het teken van centraal Europa.

500 jaar beiaard

Bloemkunstenaar Daniël Ost zal dan weer de markt van Brugge ombouwen tot een landschap dat doet denken aan de Damse vaart en er komt ook een groot muziekdictee met beiaard. Een originele manier om 500 jaar beiaard te vieren.

6 miljoen

Brugge investeert fors in het vijfjaarlijkse festival dat alles samen 6 miljoen euro kost. Het stadsfestival Brugge centraal start half september en loopt tot eind januari volgend jaar.

(ND/BS)

Meer hierover in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00. Focus-WTV: nieuws van hier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier