Stad pakt problemen voetbalterrein VK Ieper aan met wormen

Stad pakt problemen voetbalterrein VK Ieper aan met wormen (Foto Bart).
Redactie KW

Om de grasmat van het nieuwe voetbalplein van VK Ieper te redden worden meteen na de competitie nieuwe zandsleuven aangelegd en… aardwormen uitgezet.

Dat betekent wel dat VK Ieper de eindronde niet op eigen veld zal kunnen afwerken. Vlamertinge wordt voorlopig genoemd als belangrijkste alternatief.

Week na week worden (jeugd)voetbalmatchen uitgesteld omdat de velden onbespeelbaar geworden zijn door de regenval van de voorbije weken en maanden. Ook het nieuwe veld van VK Ieper heeft nog steeds te lijden onder de vele regenbuien, maar daar komt binnenkort hopelijk verandering in. Meteen na de competitie wordt immers gestart met de tweede fase van de herstellingen die de grasmat moeten redden.

“De problemen met de grasmat werden al meteen na de opening van het nieuwe stadion duidelijk”, doet sportschepen Dieter Deltour (CD&V) het verhaal. “Dat de ondergrond zo slecht is, is de fout van de aannemer, maar we nemen zeker ook een deel van de verantwoordelijkheid op ons. De grond is aangevoerd, maar werd verkeerd samengesteld. Het probleem is dat de toplaag wel water doorlaat, maar daaronder kan het water niet meer weg.”

Meteen na het seizoen worden er niet alleen sleuven getrokken, het stadsbestuur zet ook een geheim wapen in : aardwormen. “Een expert uit het Brusselse houdt zich met de zaak bezig. Hij is momenteel aan het berekenen hoeveel wormen er per vierkante meter nodig zijn om de ondergrond net voldoende doorlatend te maken. Eenmaal we dat weten kunnen we de regenwormen aankopen en op de ondergrond loslaten. Al zal dat pas na de competitie gebeuren. Het klinkt gek, maar we hopen echt dat dit de grond kan redden”, besluit Dieter Deltour.(mvdr)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 30 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier