Stad ondersteunt hotels met extra ruimte

Redactie KW

In het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor Blankenberge-centrum is extra ruimte voorzien voor de bestaande en eventueel nieuwe hotels. De hotels mogen dieper bouwen ten aanzien van de rooilijn dan woningen of appartementsgebouwen. Het stadsbestuur wil met deze maatregel de bestaande hotels behouden en nieuwe hoteluitbaters aantrekken. Het aantal hotels aan de hele kust neemt momenteel af door de druk van de appartementsbouw.

Steeds meer hotels aan de kust maken de jongste jaren plaats voor nieuwbouwappartementen. Om de hotels de kans te geven om zich tegen het vastgoedkapitaal te weren, heeft Blankenberge in haar nieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan zones voorzien waar hotels meer ruimte mogen innemen dan appartementen. Daardoor kunnen er meer kamers of grotere kamers worden gerealiseerd. Meteen wordt daardoor ook tegemoet gekomen aan de vraag.

In het nieuwe stedenbouwkundig plan is volgens schepen Patrick De Klerck ook plaats voorzien voor bejaardenverblijven. Blankenberge wil immers het wonen van bejaarden in de stad aanmoedigen omdat ze er alle faciliteiten dichtbij hebben. Tot slot krijgt ook de Sint-Jozefshandelschool in de Weststraat ruimte om uit te breiden.Het RUP wordt tijdens de volgende gemeenteraad besproken.

(Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier