Stad Nieuwpoort en Vlaams minister-president Peeters ondertekenen visveilingakkoord

Redactie KW

In aanwezigheid van Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) ondertekende burgemeester Crabbe (CD&V) donderdagochtend 5 januari voor de Stad Nieuwpoort het samenwerkingsakkoord tussen de stad en de nv Vlaamse Visveiling.

De samenwerking tussen de visveilingen van Zeebrugge, Oostende en Nieuwpoort wil in de eerste plaats de efficiëntie en de effectiviteit van de drie visveilingen verhogen door de kopers in de gelegenheid te stellen ‘in real time’ aan te kopen, hetzij vanuit de veilzaal, hetzij vanuit een andere locatie zowel in binnen- als in buitenland.

Daarnaast wil de samenwerking ook de doeltreffendheid en de effectiviteit verbeteren door de aanvoerders in de gelegenheid te stellen hun aangevoerde producten met verscheidene mogelijkheden (voorverkoop, blokverkoop, …) op de veiling aan te bieden.

Een derde doel van de samenwerking is het verhogen van de efficiëntie van de werking van de drie visveilingen door implementatie van een centrale financiële en administratieve dienst voor de verkoop van de aangevoerde producten.

(MV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier