Stad neemt geen lineaire besparingen door de crisis

Redactie KW

Het college van burgemeester en schepenen in Brugge voorziet geen lineaire besparingen om haar budget 2010 rond te krijgen. Dat heeft schepen voor Financiën Boudewijn Laloo (CD&V) gezegd tijdens de voorstelling van het document. Het budget voorziet volgend jaar 214 miljoen euro inkomsten en 209 miljoen uitgaven. De opcentiemen op de onroerende voorheffing en de aanvullende personenbelasting blijven gelijk.

Brugge zal volgend jaar een kleine 60 miljoen investeren. De achterkant van het station wordt verder ontwikkeld en de stad koopt ook de Oude vismijnsite in Zeebrugge aan.
Ondanks de crisis zullen de Bruggelingen volgend jaar niet meer belastingen betalen. Dat is gezegd op de voorstelling van de begroting 2010.

Op Assebroek komt een nieuw polyvalent centrum, goed voor 8 miljoen. Daar wordt ook de bouwvallige hoeve Hangerijn omgebouwd tot een dagcentrum voor mensen met een handicap en een ontmoetingscentrum voor bewoners. Brugge wil ook de oude vismijnsite in Zeebrugge aankopen en ontwikkelen.

Het opmaken van de begroting is een moeilijke evenwichtsoefening en dit jaar was het zeker niet eenvoudig. Maar Brugge is er in geslaagd om de begroting in evenwicht te krijgen zonder te besparen. Meer nog er is een overschot van 5 miljoen.De Bruggelingen mogen op hun twee oren slapen.

De gemeenteraad van Brugge moet zich vanavond uitspreken over de begroting.

Meer over dit onderwerp? Klik op VIDEO!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier