Stad moet kwart miljoen betalen voor ontmantelen parking Mediacenter

Redactie KW

Het stadsbestuur van Oostende moet een schadevergoeding van 240.000 euro aan de NV Ostexpo. Dat is de vennootschap achter het Mediacenter, dat nu gesloopt is. Oostende zou destijds onterecht een deel van de parking van het Mediacenter ontmanteld hebben. De stad is nu in het ongelijk gesteld en moet de geleden schade aan Jean- Pierre Cobbaert van het Mediacenter uitbetalen.

Na de veroordeling in haar nadeel over de koninklijke villa, draait nu ook de rechtszaak rond de parking van het Mediacenter negatief uit voor de stad. Oostende moet dus de NV Ostexpo 240.000 euro schadevergoeding betalen. Het dispuut begon toen de dienst Toerisme van Oostende in 2003 Cirque de Soleil organiseerde op de gronden waar nu de Sleuyterarena en de Mediamarkt is gebouwd. De stad geeft toe dat er toen iets te voortvarend is opgetreden toen de grote betontegels van de parking werden verwijderd.

Of de schadevergoeding nu echt een aderlating is voor de stad, houdt schepen van juridische zaken Miroir in het midden. De stadsadvocaat van Oostende adviseert de stad om niet verder in beroep te gaan en daarmee is de schadevergoeding definitief.

(SK/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier