Stad levert recordaantal bouwvergunningen af

16/02/10 om 15:54 - Bijgewerkt om 15:54

Bron: Kw

Gent verloor bijna alle duels in het wedstrijdbegin, wat al na zes minuten resulteerde in een doelpunt voor de thuisploeg. Helder Postiga vond de volledig vrijstaande Diogo Salomão en die trapte beheerst binnen. Nog voor het kwartier was de score verdubbeld. Liedson kreeg de bal centraal net buiten de zestien en verraste Jorgacevic met zijn schot. Maar ook de Bufallo's waren efficiënt in het eerste kwartier, evenwel dankzij wat hulp van doelman Hildebrand. De Duitser loste een kopbal van Ljubijankic, Wils was goed gevolgd en tikte binnen. Sporting bleef ook na de aansluitingstreffer veruit de gevaarlijkste ploeg en halfweg de eerste helft mocht Liedson zijn tweede van de avond netten. Ook de meest optimistische Bufallo-supporter maakte zich tien minuten later geen illusies meer, toen Maniche met wat geluk de 4-1 lukte. De Portugezen speelden een versnelling lager na rust, maar dikten toch nog aan tot 5-1 via Helder Postiga. Gent kon slechts antwoorden met kansjes voor Coulibaly en Soumahoro, en leek al blij dat de afstraffing niet nog groter werd. Sporting blijft zo foutloos in groep C met 9 op 9, Gent wordt alleen laatste met één punt. Lille springt naar de tweede plaats met 4 punten na 1-0 winst tegen Levski Sofia (3). (BEH)

Het gaat om 702 vergunningen in plaats van 647 in 2008. Het aantal vergunningen voor nieuwbouw steeg het voorbije jaar met 33 stuks tot 229. "Brugge gaat hiermee in tegen de nationale en Vlaamse trend", zegt V...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!