Stad Kortrijk kiest voor goedkoop verkort telefoonnummer ‘1777’

Redactie KW

Vanaf vandaag kunnen de inwoners van Kortrijk met al hun vragen en klachten terecht op één verkort telefoonnummer: ‘1777’. Minister van Vereenvoudiging Vincent Van Quickenborne (Open Vld) verlaagde de kosten van dit soort korte nummers, speciaal om het gebruik ervan bij overheidsinstellingen te stimuleren.

Steden, gemeenten en overheidsinstellingen kunnen al langer korte nummers gebruiken. In het verleden lag de jaarlijkse bijdrage daarvoor op 12.500 euro, wat volgens Van Quickenborne te hoog was. Daarom bracht de minister, die ook bevoegd is voor Telecom, de bijdrage terug tot 5.000 euro per jaar. Dat moet meer instellingen overhalen om ook voor een kort ’17XX’-nummer te kiezen.

“Dit zal hen helpen om het contact met de burger te vereenvoudigen en te stroomlijnen. Zo zullen de burgers sneller de juiste informatie bekomen en sneller hun klachten en meldingen kwijt kunnen,” zegt Van Quickenborne. Hij hoopt dat veel steden en overheidsinstellingen het voorbeeld van Kortrijk zullen volgen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier