Stad investeert in nieuw ontmoetingscentrum voor Hulste

Redactie KW

In tegenstelling tot het eerder geplande project om de kazerne te verbouwen en in te richten als centrum voor het verenigingsleven in deelgemeente Hulste kiest Harelbeke nu voor nieuwbouw. De kwaliteitskamer van de provincie heeft dat voorgesteld. Op die manier verzekert het stadsbestuur zich ook van belangrijke subsidies van de Vlaamse overheid. De geraamde investering bedraagt 700.000 euro.

Schepen van Financiën en Cultuurbeleidsplanning Rik Pattyn (CD&V): ‘Die kwaliteitskamer is samengesteld uit architecten, landschapsarchitecten en andere deskundigen die het kunnen weten. Zij waren ons project genegen maar die kazerne was er te veel aan. Die past niet in het plaatje omdat het behoud van het gebouw geen meerwaarde betekent voor de opwaardering van de dorpskern.’

‘En nieuwbouw zal minder kosten. Vooral omdat wij in het kader van plattelandsontwikkeling kunnen rekenen op een subsidie tussen de 210.000 en 300.000 euro of dertig procent van de investeringskosten. Hulste voldoet precies aan de voorwaarden die werden vastgelegd om in aanmerking te komen voor financiële steun inzake provinciaal plattelandsbeleid. Dan moeten wij als stadsbestuur daar alles voor doen want die centen van de overheid zijn welkom. Het dossier met het aangepaste concept moet af zijn tegen oktober. Dan wordt het ingediend. Het nieuwe centrum dat zal aansluiten op de bestaande bebouwing (bibliotheek) zal meer zijn dan zomaar een locatie voor het verenigingsleven. Het zal bijdragen tot de ontwikkeling van de lokale gemeenschap in Hulste.’ (DJW)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 17 juli 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier