Stad Ieper wil schotelantennes weg, maar procureur werkt niet mee

Redactie KW

Op de Ieperse gemeenteraad maandagavond vroeg het Vlaams Belang actie tegen wat de partij de hoge concentratie aan schotelantennes in bepaalde straten en wijken noemt. Volgens het stadsbestuur doet de stad wat ze kan, maar is het de procureur des konings van Kortrijk die de schotels geen prioriteit vindt.

“Steeds vaker zien we ze opduiken, aan voorgevels, op balkons, op daken en in voortuinen”, aldus Nancy Six (VB). “Nochtans zegt een gemeentelijke bouwverordering dat schotelantennes niet aan gevels gericht naar de openbare weg mogen worden geplaatst en dat schotels die van op het openbaar domein zichtbaar zijn transparant moeten zijn. Dat is hier niet het geval.”

Schepen Herman Baron (CD&V) legde uitvoerig en bijwijlen hilarisch uit dat de stad wel degelijk stappen onderneemt tegen deze illegale schotels, maar niet meer kan doen dan ze doet. “Net als u, mevrouw Six, wil ik niet dat wetten en regels dode letter blijven. Als de inwoners met schotelantennes zich niet in regel stellen, gaat het dossier naar het parket, naar de procureur des konings in Kortrijk, meer bepaald. Maar daar is het geen prioriteit. En zo blijven de schotels dus hangen.” (pjb)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier