Stad Ieper neemt wateroverlast Colne Valley in Boezinge onder handen

Redactie KW

Door een verstopte rioolbuis stond de Britse militaire begraafplaats Colne Valley in de Poezelstraat in Boezinge begin dit jaar helemaal onder water. De technische dienst van de stad Ieper zal nu een gracht naast de kerkhofmuur inbuizen om dat euvel in de toekomst te vermijden.

De oorzaak van de wateroverlast op het kerkhof is dat het oppervlaktewater uit de buurt allemaal afloopt naar grachten bij de begraafplaats. Daar loopt alles via een kleine gracht langs de kerkhofmuur in een rioolbuis die het water laat weglopen richting de Rozendaalstraat. De verstopping bevindt zich op de overgang tussen de gracht en de rioolbuis, die onbereikbaar is.

Om dat probleem aan te pakken nam de Commonwealth War Graves Commission contact op met de Ieperse stadsdiensten. De gracht langs de begraafplaats zal nu ingebuisd worden over een lengte van 30 meter. Hierdoor zal de overgang van de gracht naar de buis ook beter toegankelijk zijn voor inspectie en dus beter onderhouden worden.

De Commonwealth War Graves Commission zal het onderhoud van dit knooppunt op zich nemen. De technische dienst van de stad zal de inbuizing van de gracht voor zijn rekening nemen.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier