Stad huldigt grootste familie op dag van Kind

Yvette Croquet heeft 15 kinderen, en een hele reeks klein-, achter- en achterachterkleinkinderen
Redactie KW

In het stadhuis van Harelbeke was er gisteravond een niet alledaagse huldiging. Yvette Croquet en haar 14 kinderen, 37 kleinkinderen, 30 achterkleinkinderen en 3 achterachterkleinkinderen werden als grootste gezin op de Dag van het Kind in de bloemetjes gezet. Het stadsbestuur zorgde ook nog voor een verrassing. De stammoeder werd met haar uitgebreide kinderkroost op de foto gezet.

Het is drummen in het stadhuis. De fotografe heeft alle moeite om iedereen in beeld te krijgen Yvette Croquet zette een kroost op de wereld om trots op te zijn.. Ze was net 16 geworden toen ze met Alfons Devolder trouwde en het koppel heeft niet stil gezeten. Yvette en Alfons zorgden voor een nageslacht van 15 kinderen.

“Het was een tijd dat er nog geen pil bestaat en we lieten ons gaan,” zegt Yvette. “Het was volop liefde. Ik had eigenlijk niet veel keuze maar dat is een privézaak.”

Alfons Devolder leerde zijn Yvette kennen in het café van haar ouders in de buurt van het Franse Saint-Omer. De krasse oma is nu al jaren weduwe. Volgende maand wordt ze 82 en ze woont nog altijd in het huisje waar ze haar kroost grootbracht.

De kinderen van Yvette spreken nu nog van 30 handen op één buik als ze allemaal bij moeder bijeenkomen op feestdagen. En dan worden er oude herinneringen opgerakeld.

Tijdens de hulde heeft de fotografe de groepsfoto ontwikkeld en ingelijst en daarmee zorgt de Harelbeekse burgemeester voor dé verrassing van de avond. Een foto van Yvette Croquet en iedereen die haar dierbaar is. En het houdt niet op, want de familie is sinds gisteravond weer uitgebreid. De krasse oma heeft er nog een achterachterkleinkindje bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier