Stad haalt goud en zilver in wedstrijd Verenigde Naties

Redactie KW

In de Chinese stad Dongguan kreeg Nieuwpoort een gouden én een zilveren onderscheiding als Leefbare Stad. Deze internationale bekroning is voor Nieuwpoort een flinke opsteker en zet de stad op de wereldkaart.

Deze prestigieuze wedstrijd wordt door de Verenigde Naties georganiseerd. Het is de enige competitie ter wereld voor plaatselijke gemeenschappen die gericht is op milieubeheer en het inrichten van leefbare gemeenschappen. Aan deze wedstrijd nemen steden uit de hele wereld deel die naargelang van het aantal inwoners in categorieën worden ingedeeld.

Aan een internationale jury moest het stadsbestuur vertellen welke inspanningen de stad levert op vijf domeinen. Dit zijn het beheer van het erfgoed, de verbetering van het landschap, de betrokkenheid van de bevolking, het bevorderen van de gezonde levensstijl en de toekomstplannen.

Goud én zilver

Nieuwpoort nam het in zijn reeks op tegen de Ierse gemeenten Clonakilty en Greystones, de Chinese Guanda Community, het Schotse Linlithgow, het Australische Trafalgar en de Canadese gemeenten Ogema en Winnipeg Beach.

In eigen reeks won Nieuwpoort de zilveren medaille. Van alle reeksen ging de gouden medaille naar Nieuwpoort voor zijn inspanningen voor de verbetering van het landschap (groen, park, natuurgebied). (DCR)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 14 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier