Stad gaat schoolgaande jongeren in het park opvangen

Redactie KW

Het stadsbestuur van Brugge start vanaf september 2009 met de opvang van schoolgaande jongeren die tijdens de middagpauze hun boterhammen nuttigen in het Koningin Astridpark.

In een paviljoen naast het park kunnen de jongeren terecht voor een niet-alcoholisch drankje en surfgelegenheid. De jongeren zullen ook betrokken worden bij een internetradioproject van REC.

Het nieuwe project past in het stedenbeleid van het Brugse stadsbestuur en OCMW. Het Koningin Astridpark is op zonnige dagen zeer populair bij de schoolgaande jeugd. In het paviljoentje zal een ontmoetingsplaats worden gecreëerd voor scholieren. Tussen 12 en 14 uur zullen ze er hun boterhammen kunnen nuttigen. Een coördinator zal de jongeren samenbrengen en actief bezighouden. Het is volgens burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) echter niet de bedoeling dat het initiatief een nieuw volwaardig jeugdhuis wordt.

In het gebouw is er voldoende plaats voor nog initiatieven. Daarom gaat het Brugse stadsbestuur met REC Radiocentrum uit Gent in zee. De organisatie heeft al verschillende jongerenradio’s opgestart. “REC zal in Brugge een nieuwe internetradio oprichten”, zegt coördinator Sven De Coninck. “De jongeren mogen de naam en de inhoud kiezen binnen een format die we hen voorleggen. Belangrijk daarbij is de regionale focus. REC zorgt ook voor de apparatuur en de nodige vorming. De nieuwe radio zal enkel via het internet te beluisteren zijn.” (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier