Stad en bewoners Geluwe tegen vier windmolens

© Foto Frank
Redactie KW

Maandag start het openbaar onderzoek over de aanvraag voor een bouwvergunning voor vier windmolens langs de A19. Het openbaar onderzoek loopt dertig dagen en in die periode kunnen de omwonenden bezwaar indienen. In zaal Ter Linde vond een informatievergadering plaats. De belangstelling was groot. Het protest tegen de plannen is dat ook.

Namens de bouwheer EnerVest stelde directeur Philippe Vermeulen het ontwerp voor. “We vinden het installeren van vier windturbines langs de A19 realistisch haalbaar. De locaties bevinden zich in landbouwgebied. In de buurt zijn er veel alleenstaande woningen, weinig woonkernen. De windmolens die we voorzien zijn vergelijkbaar met deze langs de E17 in Kortrijk.”

“Niet verzoenen met voorgestelde locaties”

EnerVest Belgium heeft een contract met landbouwers die hun grond willen afstaan voor de realisatie van de windturbines. De buurtbewoners langs de A19 en tot het gehucht Ter Hand vrezen vooral voor geluidshinder, slagschaduw, de vermindering van de levenskwaliteit en waardevermindering van hun eigendom.”

“Als stadsbestuur kunnen we ons niet verzoenen met de voorgestelde locaties en zullen dan ook een ongunstig advies geven”, benadrukt schepen Hendrik Ingelbeen (CD&V). “De firma weet dat ook. Nu moet de procedure worden gevolgd. Het is uiteindelijk Stedenbouw Brugge die zal beslissen.”

Volgens EnerVest Belgium slaagt gemiddeld één op vier aanvragen.

(EDB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier