Stad Diksmuide is beschadiging van aanplantingen op platteland beu

Redactie KW

In Nieuwkapelle zijn voor de 2de keer op een paar jaar tijd jonge wilgen beschadigd. Stad Diksmuide is het beu en dient bij de politie klacht in tegen onbekenden.

Op de ruilverkaveling Spermalie in Leke werden van alle nieuw aangeplante wilgen systematisch alle nieuwe scheutjes verwijderd. Ook langs de Oude Zeedijk in Nieuwkapelle werden 20 jonge wilgen beschadigd, voor de 2de keer in een paar jaar tijd. In de Waterhoenstraat in Keiem ligt er delfaarde in de berm en in de weide ernaast bloeien er distels. Langs de Schorestraat in Pervijze is de berm dan weer doodgespoten. Een breed stuk van de berm in de Klichthoveweg in Pervijze ligt er bij als een gazon, volgens de stad een inbreuk op het wegbermdecreet.

Telkens wordt bestaande wetgeving met de voeten getreden en worden investeringen teniet gedaan, klinkt het bij de stad. Het stadsbestuur dient voor alle vaststellingen bij de politie klacht in tegen onbekenden. De milieudienst, gas-ambtenaren en de politie zullen verscherpt toezicht houden.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Stad Diksmuide is beschadiging van aanplantingen op platteland beu

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier