Stad Brugge wil sportpark en WZC in buurt Lappersfortbos

Redactie KW

Het stadsbestuur van Brugge wil op de gronden van de NMBS vlakbij het Lappersfortbos een sportpark bouwen en een woon- zorgcentrum optrekken.

Dat moet de groene long worden van Sint-Michiels. Er is nu een ruimtelijk uitvoeringsplan in de maak dat de bestemming van de hele omgeving vastlegt. Dat plan moet over een jaar klaar zijn. De volledige uitvoering ervan zal nog enkele jaren op zich laten wachten.

Gemeenschapsvoorzieningen

Vlakbij de Vaartdijkstraat en het Lappersfortbos heeft de NMBS een stuk grond van 26 hectare groot. Die wil de stad inkleuren als een zone voor gemeenschapsvoorzieningen. Langs de Vaartdijkstraat zijn nu al 48 appartementen gepland. Ook het gebied waar nu nog twee bedrijven gevestigd zijn, wordt ingekleurd als woonzone. Ook wat nog overblijft van het veelbesproken Lappersfortbos wordt gevrijwaard.

De oude spoorwegbedding naar Eeklo moet de overgang vormen tussen het bos en het sportpark. Het ruimtelijk uitvoeringsplan wordt nu opgemaakt en moet over een jaar klaar zijn. Zodra het is goedgekeurd kan er gebouwd worden langs de vaart. Het sportpark kan pas gerealiseerd worden als de stad eigenaar is van de grond van de NMBS en dat zal nog enkele jaren duren.

Zuidelijke ontsluiting

Bij de opmaak van de plannen is ook nagedacht over de ontsluiting van het gebied. Want in het zuiden van Brugge staan er vaak files, om de stad in en uit te rijden. Het stadsbestuur wil de nieuwe site bereikbaar maken met een tunnel in Sint-Michiels.

(N.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier