Stad Brugge steunt Syrië

Redactie KW

Op voorstel van Dirk De fauw, schepen voor Noord-Zuid beleid, besliste het Brugse schepencollege deze morgen om 25.000 euro noodhulp vrij te maken voor Syrië.

In Syrië is reeds twee jaar een burgeroorlog aan de gang die al aan minstens 70.000 mensen het leven kostte. Meer dan 4 miljoen mensen zijn op de vlucht in eigen land of buurlanden, waardoor ze vaak in erbarmelijke en levensbedreigende omstandigheden moeten proberen te overleven.

De steun wordt toegekend aan het Belgische Consortium voor Noodhulpsituaties 12-12 dat verschillende hulporganisaties overkoepelt : Caritas International, Handicap International, Dokters van de wereld, Oxfam Solidariteit en Unicef. Deze organisaties zetten diverse acties op om in de vluchtelingenkampen levensbelangrijke humanitaire hulp te bieden zoals voedsel, water, sanitair, medische zorg, revalidatie, verwarming, psychosociale steun en onderwijs.

Niet de eerste keer

In het verleden verleende het stadsbestuur al vaker steun in rampsituaties, zoals bij de tsunami in Zuid-Oost Azië (2005), de overstroming in Pakistan (2010), de aardbeving in Haïti (2011), en de hongersnood in de Hoorn van Afrika (2011). Dirk De fauw is verheugd dat het stadsbestuur deze traditie verder zet en roept ook de Brugse verenigingen en burgers op om solidair te zijn met de bevolking in Syrië. Alle info over Syrië en de hulpactie is te vinden op www.1212.be. Bijdragen kunnen gestort worden op rekeningnummer BE19 0000 0000 1212.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier