Staatssecretaris Schouppe onder vuur bij opening mobiliteitspunt

Redactie KW

Vlak voor de officiële opening van het mobiliteitspunt in Oostende werd staatssecretaris Etienne Schouppe aangesproken door een ontevreden klant. De vrouw nam het niet dat het kantoor gesloten was voor de officiele opening.

Woensdagmorgen opende staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe het mobiliteitspunt in Oostende. Aan de Natiënkaai, naast het station, zitten nu de DIV, dienst inschrijvingen voertuigen, en de dienst maritiem verkeer samen. Net voor de opening werd de staatssecretaris aangesproken door Emily De Vos. Net zoals vele anderen stond ze woensdagmorgen, op het moment van de opening, voor een gesloten deur. “Ik begrijp de verhuis van de Zandvoordestraat met veel parkeergelegenheid naar een plaats midden in het centrum niet helemaal. Ik kom voor mijn zoon die verzekeringsmakelaar is elke week wel eens naar Oostende. Het ophalen van nummerplaten en snelle levering is een extra service die hij biedt voor de klanten.”

Dat het kantoor met zes balies de hele morgen gesloten bleef, kon op weinig begrip rekenen. Tegen Etienne Schouppe zei de vrouw ongezouten haar mening: “Een kantoor de hele morgen sluiten omdat u op bezoek komt, vind ik allesbehalve klantvriendelijk. Ik zou er begrip voor hebben als ik eventjes moet wachten voor zo’n officieel moment, maar de volledige sluiting van het kantoor is gewoon onverantwoord. ”

Thomas de Spiegelaere, woordvoerder van de FOD Mobiliteit, verwees de klaagster zelfs door naar Gent: Mevrouw mag in de namiddag ook terugkomen naar Oostende. Dan is het kantoor wel open.”

Etienne Schouppe probeerde nog even om de vrouw te helpen door bij zijn aankomst meteen het probleem te signaleren, maar de balies openden niet. Nochtans viel in de toespraken meermaals het woord ‘klantvriendelijkheid’. Achteraf liet de staatssecretaris wel blijken dat hij niet opgezet was met de sluiting van het kantoor voor zijn komst: “Ik had verwacht dat er toch een minimumdienstverlening, desnoods via één balie, zou zijn.” Volgens de woordvoerder van de FOD Mobiliteit was voldoende gecommuniceerd: ‘Het stond op de website en er hing een bordje.” Dat werd dan weer tegengesproken door Emily De Vos: “Dit bordje is op het laatste moment aangebracht.”

(efoo)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier