Srilankaans gezin herenigd

In Wervik is vandaag een bijzondere gezinshereniging gevierd
Redactie KW

In Wervik is vandaag een bijzondere gezinshereniging gevierd. Twee jonge Sri Lankanen die al een poos bij een pleeggezin verbleven zijn eindelijk weer samen met hun ouders en drie broers. En net vandaag viert de oudste van de broers die door het Werviks pleegezin zijn opgenomen zijn 16 e verjaardag. Een mooier cadeau kon hij zich niet wensen.

De Sri Lankanen helpen graag een handje met de vaat want ze voelen zich meteen thuis nu dat de hele familie herenigd is. Sinds vanmorgen is de familie NAGULESWARAN weer verenigd met hun twee oudste zonen. Ruim 2 jaar geleden beslisten de ouders om hun zonen het land uit te smokkelen liever dan als kindsoldaat bij de Tamil Tijgers te eindigen.

“Wij wisten niet waar we terecht kwamen met zo’n agent. Mijn moeder betaalde een flinke som en hij bracht ons naar België en hier wees hij ons de weg. We zijn ergens in een kantoor terecht gekomen en ze noteerden daar onze naam en vandaar dan naar Steenokkerzeel en na een poos zijn we naar Wervik gekomen,” vertelt SALAKSJAM NAGULESWARAN.

SALAKSJAM en zijn broer MILAKSJAM kwamen bij Nick Pauwels en Joke Bailleur in Wervik terecht toen het opvangcentrum pleeggezinnen zocht voor minderjarigen. En dat was de eerste stap naar de volledige gezinshereniging.

“Het voordeel is dat onze 2 jongens met alle sin orde zijn en zo hebben de ouders een visum gekregen om over te komen naar België onder het statuut van gezinshereniging.
Zo moeten de ouders de asielprocedure niet doorlopen,” zegt de pleegmoeder.

Een vreemd land, een onbekende cultuur en een taal waarvan je niks begrijpt maar voor het Srilankaanse gezin is dit het beste wat hun kon overkomen. MILAKSJAM kon vandaag zijn geluk niet op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier