Spuikom krijgt schorren- en slikkeneilanden

Redactie KW

De Spuikom tussen Bredene en Oostende is deze week volledig leeg getrokken. Er zijn herinrichtingswerken bezig aan de grote waterplas. De komende maanden worden vier natuurhersteleilanden opgespoten. De bedoeling is om de havenplas een nieuwe en aantrekkelijker uitzicht te geven.

Zo zag de Spuikom er deze week uit. Woensdag werd al het water geloosd en bij eb komt dan een enorme vlakte slijk te voorschijn. Alles heeft te maken met de herinrichting van de Spuikom. Naast mensen moeten ook dieren en vogels meer hebben aan de waterplas. Daarom is er nu een groot natuurherstelplan. Aan de Noordkant worden vier schorren- en slikkeneilanden opgespoten.

BBQ

Er is de laatste tijd heel wat geïnvesteerd om van deze gigantische plas water een aangename plaats te maken. Zo liet Oostende openbare barbecueplaatsen aanleggen en in de toekomst komen er betere wandelpaden. Op deze plannen blijkt dat de oevers daarvoor volledig heringericht worden. Het duurt wel nog tot het najaar van volgend jaar voor alle werken afgerond zijn.

(S.K./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier