Sportterrein Lichtervelde krijgt camerabewaking

Redactie KW

Het sportterein van Lichtervelde wordt voorzien van camerabewaking. De kostprijs wordt geraamd op 6.000 euro. Dat werd beslist op de gemeenteraad van maandag 19 december.

Op de gemeenteraadszitting van maandag 19 december werd het budget voor 2012 goedgekeurd. Eén van de meest opvallende nieuwigheden is de installatie van camerabeveiliging op het sportterein voor een bedrag van 6.000 euro.

Er wordt ook voorzien in extra verlichting, wat 22.000 euro zal kosten. Daarmee wil de gemeente de zogenaamde ‘donkere zones’ op het sportterein doen verdwijnen.

Inbreuk op privacy

Gemeenteraadslid Ole Tavernier (Open VLD) heeft zijn bedenkingen. “Zijn de problemen zo groot dat camerabeveiliging nodig is? Dat is toch een serieuze inbreuk op de privacy van burgers die niets verkeerd doen. Is het niet beter om eerst het effect van de verlichting af te wachten?”

Het schepencollege beaamt dat de camerabewaking wel degelijk nodig is. “Het valt te betreuren, maar het is een trend waarmee we geconfronteerd worden”, aldus schepen Hans Delameilleure (CD&V).

(TV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier