Sporthal Zwevegem krijgt een nieuwe vloer

Redactie KW

Op de gemeenteraad van Zwevegem maandagavond werd beslist de sporthal ‘Sportpunt 2’ grondig te vernieuwen. Zo komen er onder meer een nieuwe vloer en nieuwe tribunes.

Het gemeentebestuur heeft plannen om de sporthal (Sportpunt 2) te vernieuwen. “Het totale project omvat de vernieuwing van de sportvloer, het leveren en het plaatsen van nieuwe tribunes, het leveren en het plaatsen van nieuwe trappen en vluchtwegen en de vernieuwing van het schrijnwerk.”, aldus Dirk Desmet (CD&V-NVA), schepen van patrimonium. De kostprijs van de werken wordt geraamd op 246.119,36 euro.

De gemeenteraad gaf nu zijn goedkeuring voor het vernieuwen van de sportvloer voor 153.687, 46 euro, de metaalwerken voor 52.635 euro en voor de uitvoering van de schrijnwerken voor 39.796,90 euro.

Het gemeentebestuur zal bij BLOSO een eerste aanvraagdossier indienen voor de subsidiëring van de renovatie van de sportvloer in Sportpunt 2. Conform de voorwaarden van het ‘Subsidiereglement 2011-2012 /Subsidiëring van investeringen in of renovatie van kleinschalige sportinfrastructuur van lokale overheden’. De maximale subsidie bedraagt 50% van de aanvaardbare kosten met een maximum tot 60.000 euro per project.

(GVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier