Spoor 10 blijft voor grotere Statiekermis ijveren ondanks problemen

Redactie KW

Wat een mooie lustrumuitgave moest worden, lijkt op een flop uit te draaien. Tijdens het eerste weekend van de 95ste statiekermis gebeurde er niets en met 15 augustus laten de foorreizigers het bijna allemaal afweten. Geert Van Robays lijkt er de moed bij te verliezen. “En dat op vijf jaar van onze honderdste verjaardag…”, zucht hij.

Op vijf jaar verwijderd van een eeuwfeest heeft het comitvan de Statiestraat een sabbatjaar genomen. Begrijpelijke problemen maakten dat er geen coördinatie en samenwerking was voor deze uitgave. Er wordt wel een programma beloofd voor volgend jaar, als de werking tenminste heropgestart wordt.

Het weekend van 15 augustus is traditiegetrouw voorbehouden aan Spoor 10, een tweede comité dat ervoor ijvert om leven in de brouwerij te brengen .

Maar wat is een Statiekermis zonder kermis ? Geert Van Robays, patron van Café Terminus ziet het met lede ogen aan : “Op wat lijkt dat nu : een bollo smitto, een kindermolen en de oliebollen van Werner. Is dat nog een kermis ?”, zucht hij. “De rest is het na het eerste weekend afgetrapt. Mooi is dat, maar zelf kunnen we daar niets aan doen. Misschien moet er eens een reglement gemaakt worden voor alle kermissen…” (Guido Defour)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van 14 augustus 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier