Spookrijder zorgt voor ravage in Stationstraat: 1 dode en 3 gewonden

Redactie KW

Maandagavond zijn 1 dode en 3 gewonden gevallen bij een botsing met een spookrijder in de Stationstraat.

Bij een spectaculair ongeval in de Stationsstraat in het centrum van Waregem is maandagavond een 81-jarige vrouw uit Deinze overleden toen de bestuurder van de wagen waarin ze zat plots begon te spookrijden. De 58-jarige dochter van het slachtoffer verkeert nog in kritieke toestand.

De twee zaten in het voertuig van respectievelijk de schoonzoon en echtgenoot uit Deinze. De spookrijder kwam uit de Vijfseweg, uit de richting van Sint-Eloois-Vijve, het centrum ingereden. De bestuurder negeerde daarbij de rode lichten aan de Noorderlaan.

Om een nog onduidelijke reden reed de man met zijn Mercedes langs de verkeerde kant aan hoge snelheid de Stationsstraat in, een eenrichtingsstraat. De wagen beschadigde vier geparkeerde voertuigen en knalde frontaal op het voertuig van een 46-jarige man uit Waregem, die uit de juiste richting kwam.

De klap zorgde er voor dat een vierde geparkeerd voertuig achteruit werd geslingerd en dat de aangereden wagen op het trottoir kantelde. De brandweer had geruime tijd nodig om alle inzittenden uit de twee voertuigen te halen.

Waarom de Mercedes aan hoge snelheid de verboden rijrichting inreed, is voorlopig nog onduidelijk. Na het ongeval werden de vier inzittenden naar het ziekenhuis overgebracht, maar daar overleed de 81-jarige vrouw uit Deinze, die als passagier achterin het aanrijdende voertuig zat. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier